Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Presentera hur mycket som sparats

Under våren 2009 kunde man läsa i tidningen att Växsjöskolan var en bra skola som BUN skulle satsa på. Man kan väl undra vad som har hänt under sommarlovet eftersom Växsjöskolan blev plötsligt dålig på alla sätt.

Annons

Eva Eklund presenterade i sitt yttrande en kostnadskalkyl som fastighetsgruppen hade gjort för renoveringen av Växsjöskolan.

Den visade en kostnad på drygt 8,8 miljoner kronor och då kommer en del frågor. Har någon kollat vart de där siffrorna kommit ifrån? Vad är det som är beräknat och vem har räknat? Har några företag kommit till Växsjöskolan och presenterat en offert på vad som skulle renoveras. Eller är det någon som har (med pekfingret) "uppskattat" kostnaden för renoveringen?

Det är klart att man inte behöver lägga ner så mycket pengar för att ha en attraktiv och väl fungerade skola. Kan då inte skolan fortsätta sin verksamhet med en "mindre renovering"?

Mina barn är lika bekymrade som jag och mår dåligt med all prat kring skolans framtid eller icke framtid. De går i en fin och trygg skola och vill inte byta till Granberg eller Nyhamre. Det är klart att om Växsjöskolan skulle läggas ner, skulle mina barn gå till närmaste skola dvs. Björktjära. Jag vet att många andra föräldrar har samma funderingar. Hur mycket kommer det att kosta för kommunen om alla barn från Växsjöskolan går dit i stället för Granberg och Nyhamre? Har någon i kommunhuset gjort en kalkyl för det och i så fall hur mycket blir besparingen? (om det blir någon).

Alla skolor som lagts ner tidigare skulle spara pengar för kommunen. Aldrig har någon politiker eller tjänsteman presenterat hur stora besparingar kommunen hade gjort på dessa nedläggningar. Var det kanske skamligt att visa att de hade räknat fel, eller?

Det finns oerhört många studier som visar att både lärare och elever har bättre hälsa, är mindre stressade och att eleverna känner sig trygga och når bättre resultat när de vistas i mindre grupper.

Under våren 2009 kunde man läsa i tidningen att Växsjöskolan var en bra skola som BUN skulle satsa på. Man kan väl undra vad som har hänt under sommarlovet eftersom Växsjöskolan blev plötsligt dålig på alla sätt och vis med dåliga lärare och eleverna hade dåliga kunskaper och så vidare.

Jag får hoppas att alla ledamöter ska tänka till innan de röstar för en nedläggning av Växsjöskolan och studerar noggrant all material som Eva Eklund presenterade i sitt yttrande. Det är klart att hon vill lägga ner skolan och att hon har gjort allt för att kunna presentera Växsjöskolan på sin värsta sida.

Växsjöskolan är en jättebra skola för våra barn och den ska leva vidare. Det ska vi kämpa för.

Jacques Perrier

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons