Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prata nu – snart är det för sent

Är det genomtänkt att lägga ner dambandyn, försvinner den nu så kommer den förmodligen aldrig tillbaka.

Annons

Enligt rykten så har Edsbyn beslutat att lägga ner dambandyn omedelbart. Det ska sparas pengar och motiveringen är att damlaget går med förlust. Självklart är det så. Även herrlaget går med förlust. Skillnaden är den att herrlaget går med flera miljoner i förlust trots att de har publikintäkter. Det är därför sponsorerna finns.

För att klara elitlicensen så ska det finnas dam/flick-verksamhet. Ska nu även Edsbyn sänka sig till den nivå som andra klubbar har och låta ett gäng småtjejer träna om det finns någon ledig träningstid och klara elitlicensen på det viset?

Edsbyn har varit föregångare på mycket inom bandyn men nu tycks de tiderna vara över. Det blir då bara Sandviken som har både dam och herrlag i högsta serien.

Edsbyn har spelat dambandy på hög nivå i många år, så det är väl tragiskt om det ska sluta så här. Vad tycker sponsorerna? Ska allt gå till herrarna eller ska 3–4 procent gå till damlaget, för det är antagligen inte mer än så? Vad säger bandygymnasiet? Vänder det sig bara till killarna i fortsättningen? Ingen jämlikhet där inte. Kommer kommunen att sänka driftsbidraget i fortsättningen eftersom bandyn bara vänder sig till halva befolkningen?

Är det här egentligen riktigt genomtänkt, för försvinner dambandyn nu så kommer den förmodligen aldrig tillbaka. Rätt eller fel, vad säger du? Men säg det nu, för snart är det för sent.

Bybo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons