Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populism är inte realism

Hur kan man som herr Wallberg angripa förtroendevalda för att ha ersättning som kommunalråd på 40 procent och påstå att det ska bli 60 procent? Det är magstarkt när det hela är en följd av en omorganisation som Wallberg varit en del av.

Annons

Reglerna är sådana och som en kommun har att rätta sig efter, att när en viss mängd arbetsuppgifter eller uppdrag föreligger ska det övergå i delar av tjänst.

En ledamot i ett personalutskott, som Wallberg är, går ut och kritiserar tjänstemän. Dessutom finns ett antal vakanser nu och framåt i tid. Har han suttit och sovit på kommunstyrelsens AU? Eller är det så att i vanlig ordning far han hit och dit där det för stunden finns något att hämta utan långsiktigt perspektiv?

Att Wallberg är politisk vilde bekommer honom inte. Han sitter på moderatmandat som han vägrar lämna trots att det finns ett avtal mellan honom och dem. Avgå omedelbart Wallberg! Det kräver om inte annat moralen för den som har någon. Kasta inte sten när du sitter i glashus.

Och vem vill rösta på det garnityret som skär pipor i vassen och är populister på en och samma gång? Vem vill samarbeta med Folkpartiet efter valet? Knappast någon! Åter ska Backens skola diskuteras trots två demokratiskt fattade beslut i fullmäktige! Gå vidare och se till att skapa och utveckla den bästa skolan i stället, det är inte alla som förstått att det är förutsättningen för fortlevnad och sund konkurrens. Då behövs inga andra alternativ.

Dessutom är en röst på Folkpartiet är en bortkastad röst.

Medborgare i Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons