Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt styrd avfolkning

Ansvariga för våra skolor i Hudiksvall och Nordanstig ondgör sig över friskolornas nyetablering och menar att om flera friskolor tillåts så kommer det att framtvinga ytterligare nedläggning av småskolor.

Annons

Motsägelsefulla uttalanden av politiskt ansvariga för det är ju nedläggningen av skolor som är orsaken till friskolornas etablering.

Skolorna i våra samhällen utanför den tätort där kommunkontoret är beläget utsätts för samma centralisering som all annan lokal samhällsservice och är bara ett led i den politiskt styrda avfolkningen.

Går det inte i ett steg att lägga ner och centralisera skolorna från de inkorporerade kommunernas samhällen så plockar politiskt ansvariga en fjäder i taget tills svepskälet att lägga ner någon orts skola anses tillräcklig stark.

Människor som startar friskolor för att bevara sin bygd och få den att växa är beundransvärda men stora etableringar av friskolor i centralorterna med privata vinningssyften är bara vändkors som kvitterar ut skattebetalarnas pengar till inget mervärde för samhället.

Centraliseringen är den ideologi som makten brukar för att undergräva demokratin därför är ett nytänkande nödvändigt om hela Sverige ska leva.

Tommy Lindh

partiledare

Sören Molander och Susanna Elfstrand Mika

Norrländska Samlingspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons