Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt feghet öppnade vägen för friskolorna

Med bestörtning läser jag i dagens tidning att Norrskenets friskola har fått tillstånd att etablera sig i Hudiksvall. Nu har vi två friskolor som ska etablera sig hos oss i lilla Hudiksvall!

Annons

Det som gör mig mest upprörd är att ni politiker gör så stor sak av att Hudiksvalls kommuns skolor utsätts för konkurrens, att ni bittert klagar över ökade kostnader, att ni beklagar att skolor måste läggas ner etcetera. När det är ni som styr som själva har satt er i förarsätet.

Om ni, styrande i Hudiksvalls kommun, hade satsat på skolan, vågat fattat beslutet under dessa tio år jag har jobbat här, om ni hade haft en vision, ett mål så hade vi kunnat möta den uppkomna konkurrensen med (en för kommuninnevånarna) attraktiv skola utan att känna oro.

Under mina tio år som lärare på Läroverket har jag ständigt upplevt hotet om nedläggning. Mina kolleger som jobbat här i 25 år har levt under hotet om nedläggning. Men ingenting händer! Det som har hänt är att vi har fått en skola i förfall med slitna lokaler och slitna lärare. Fram till dags dato har lärarna på Läroverket alltid på något vis, med näven knuten i fickan, gått till sitt klassrum och gjort sitt jobb och dessutom bra!

Jag tycker att ni som är satta att styra den här kommunen är fega. Ni skulle ha beslutat för länge sedan att lägga ner, renovera, slå ihop, bygga till eller bygga en ny ”central” skola.

Skulle inte ni kunna knyta era nävar, ta steget och våga satsa, för att möta konkurrensen från friskolorna. För, vad har vi annars att locka ungdomarna med? Förutom att vi är en jävligt bra skola!

Frederik v Essen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons