Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikersvar om varg efterlyses!

Senast i dag har jag hört Lars Ohly stå i riksdagen och basunera att "vargjakten måste få ett slut"... Vore intressant att höra Socialdemokraternas inställning där. Svar önskas mer än gärna från våra lokala politiker.

Annons

Signaturen ME ger sig in i vargdebatten nu när det är valår. Initiativet är bra men det vore trevligare om skribenten gjorde det utan att klanka ner på Jägareförbundet och i slutändan hela landets jägarkår – ynkligt är ordet!

Tjuvjakten tas exempelvis upp av skribenten och här är jag den förste att beklaga att den över huvud taget finns som företeelse men kärnfrågan är trots allt varför den finns? Kanske ett desperat svar på åratal av vanskött rovdjurspolitik där inga folkvalda politiker i maktställning visat någon som helst ambition att vilja lyssna till lokalbefolkningen i rovdjurslänen.

Vidare så ondgör sig skribenten över att riksdagsledamöter erbjuds ta jägarexamen. Det finns flera exempel på utbildningar som bedrivs på arbetstid som inte har någon som helst anknytning till arbetsuppgiften. Bara i vår kommun så är det ju helt okej att resa till Kina i tid och otid för dyra skattepengar...

Personligen anser jag dock att ME är rätt ute då han/hon efterlyser svar på hur våra politiker står i rovdjursfrågan inför valet och jag skulle specifikt vilja ställa frågan till Socialdemokraterna: fortsätter man att ställa upp på den rovdjurspolitik som nu bedrivs (och som man varit försiktigt positiva till) eller är det så att man kommer att göra en kovändning för att blidka sina koalitionspartners i den rödgröna röran?

Senast i dag (20/1) har jag nämligen hört Lars Ohly stå i riksdagen och basunera att "vargjakten måste få ett slut"... Vore intressant att höra Socialdemokraternas inställning där. Svar önskas mer än gärna från våra lokala politiker (S+V+MP).

Eller är det så att ni inte vill/törs ha en åsikt i frågan förrän direktiv utgått ifrån partiledningen? Vi är många här i länet som är intresserade av era svar!

MG Olsson, Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons