Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikernas arbetsfria inkomster

Jag förstår inte hur man kan ha skapat ett regelverk för arbetsfria inkomster till entledigade riksdagsmän och statsråd, de som gång på gång i sin präktighet kör med devisen människors lika värde, skriver Owe Ramsby, Ljusne.

Annons

Ge dem ett vederlag på, säg 75 procent av lönen i sex månader så att de, som vilken annan människa som helst, kan skaffa sig ett nytt jobb. Det är ju ändå mer än vad en vanlig arbetare eller tjänsteman får.

Toppen av galenskapen är ju när man argumenterar för att man inte tar ut lön från den företagsamhet man helt plötsligt använder sig av, till och med när det är fråga om enskild firma som juridiskt sett är en och samma person som vederbörande. När det gäller aktiebolag, där vederbörande är majoritetsägare och har rätt att ta ut ersättning för fullgjorda uppdrag i bolagets namn eller som vinst, ska inget vederlag från staten utbetalas enligt min uppfattning. Avsikten ska ju inte vara att bygga upp ett sparkapital på skattebetalarna bekostnad.

Politiker ska ha bra betalt när de tjänar samhället men de ska inte leva på bidrag när de inte gör någon nytta, allt i enlighet med den så kallade Arbetslinjen.

Owe Ramsby

Ljusne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons