Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna vill sitta kvar

Vallöftena växer fram med ett för oss förnedrande synsätt. ”Det här går de på, alla medel tas till för att få sitta kvar vid den välavlönade köttgrytan.

Annons

Alliansen har för alltid skaffat sig ett ansikte, för de sämst ställda i samhället; arbetslösa, sjukskrivna, svårt cancersjuka har ställts inför stora påfrestningar. Pensionerna, där man tidigare haft hjälp till försämring, av godsägare Persson & CO, lånade fondmiljarder kom aldrig, som lovades, tillbaka. Nu är det annan ton i skällan. 1,7 miljoner pensionärer är viktiga i valrörelsen. Minister Littorin, som sagt att det går så det ryker för Sverige, varför går inte en så välutbildad person ner på arbetsförmedlingen? Han finge väl jobb omedelbart, men han vänder sig till oss skattebetalare och vädjar om ett avgångsvederlag, som naturligtvis beviljas. Tänk om Svensson gjorde lika, systemet rasade omedelbart. Statsministern fick löneförhöjning med fem lappar i månaden, statsråden fick nöja sig med fyra, pengar finns. Olofsson (C) kommer med ett lite väl sent förslag om en fond för landsbygden, vid en försäljning av Vattenfall, det återstår bara några dagar att genomföra detta. Varför går C och S kräftgång, har det lilla fotfolket glömts för jätten EU, kärnkraft med mera?

Utarmningen av Ljusdal och Hälsingland fortsätter, lasarettet har plundrats på flera sätt, nu blåser även nordanvind i väggarna i Hudiksvalls korridorer (mot Gävle). Sveket med indragningen av Ramsjö- och Losambulansen går inte att gå förbi. Det ordnade S, V, och MP i landstinget med Margareta Bergkvists röst. Då skred våra kommunalråd Görgård och Holmstrand till verket och protesterade mot beslutet. Bra gjort, för att senare, med nästan 100-procentig enighet av C och S göra allt för att dra bort den sista säkerheten för ortsbefolkningen i Ramsjö, i form av IVP i väntan på ambulans. Här räddade den övriga politiska församlingen kommunens ära, för någorlunda lika trygghet för alla. Har senare i LJP läst att Görgård betonat att tryggheten är viktig, alla har rätt att ändra sig.

Oavsett vilket av blocken som kommer till bordet, ta löften med en nypa salt. Varför fick förra regeringen lämna skutan? (Uttrycket ”om ekonomin tillåter” står sig nog).

Leif Jönsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons