Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna ser inte patienterna

Jag förstår inte varför personer utan utbildning i sjukvårdsfrågor anser sig kunna avgöra vad som är bäst för patienter och personal på sjukhuset. Det finns ju redan chefer och underchefer på respektive vårdinrättning som kan avgöra detta.

Annons

Angående insändare Birgitta Malmberg 12/2

Jag har i flera år sagt att ska jag rösta på det parti som föreslår att landstinget(n) ska läggas ner. Det är naivt av mig att tänka så, för politiker stöttar varandra och alla vill ju behålla maktpositionen. Det går till exempel bra att "straffa" ut sig och sedan sitta med avgångsvederlag och pension resten av sitt liv. Att straffa ut sig betyder för mig att det en politiker kan göra och få betalt för i form av vederlag skulle, för en anställd, leda till omedelbart avsked utan ekonomiskt eller annat stöd. Är det demokrati?

Jag förstår inte varför personer utan utbildning i sjukvårdsfrågor anser sig kunna avgöra vad som är bäst för patienter och personal på sjukhuset. Det finns ju redan chefer och underchefer på respektive vårdinrättning som kan avgöra detta. Varför inte lyssna på dem, nu gäller det läkarsekreterarna som ska "omorganiseras". Till vilken nytta och kostnad?

Det är mycket jag har funderat över under åren. Det verkar som att våra skattepengar i stort sett går till politiker och administratörer, till omorganisationer, till studieresor, till möten-möten-möten. Jag förstår att det inte finns pengar över för patienter eller vårdpersonal. Patienten i första hand, har det sagts, det låter som ett hån. Landstingspolitikerna ser inte så långt som till patienterna.

Ulla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons