Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker som affärsmän

Ett återkommande problem jag upplever är att politiker har svårt att hantera affärsuppgörelser. Det är många kontrakt, avtal med mera som drabbat skattebetalarna.

Annons

Ett återkommande problem jag upplever är att politiker har svårt att hantera affärsuppgörelser. Det är många kontrakt, avtal med mera som drabbat skattebetalarna. Längtan efter att göra ett uppskattat jobb får politikerna/kommunalråden att skynda och fatta snabba beslut.

Ett knep vid försäljning är att säga att det är bråttom, ge köparen ont om tid. Ett annat är att en part inte förstår/sätter sig in i vad den går med på.

Extra tråkigt är det sen att få höra av tjänstemän att det fanns kloka villkor som ströks för att få till en (snabb) uppgörelse/affär.

Eftersom ni har makten och styr kommunen, så är det extra viktigt att ni föregår med gott exempel. Annars lär ni oss utanför stadshuset att man inte behöver följa lagar och regler som inspektörer med flera tjänstemän är satta att bevaka. Om vi inte följer regler blir vi straffade, men vem straffar den som har makten?

Kommunalråd – gör som företagarna! Använd advokater och andra experter/tjänstemän så ni inte hamnar i underläge. De kan tolka och förklara konsekvenser för er. Sen kan ni göra bra uppgörelser som gagnar medborgarna och gör er omtyckta.

Betraktaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons