Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker ser om sitt eget hus

När vi i tv får höra hur det fungerar med riksdagsmännens så kallade inkomstgaranti, är det inte svårt att förstå att politikerförakt kan uppstå.

Annons

Vi är benägna att själva sälla oss till den skaran fast vi egentligen inte vill det. Det behövs nämligen politiker.

Men när de själva ser till att skaffa sig en inkomstgaranti, där de inte behöver anmäla sig till varken arbetsförmedling eller arbetslöshetskassa när uppdraget upphör och samtidigt genom lagstiftning ställer samma krav på landets medborgare, då har det gått för långt. I nyhetssändningen intervjuas en moderat före detta riksdagsman som uppbär så kallad inkomstgaranti sedan ett antal år tillbaka. På en fråga om han anmält sig till arbetsförmedlingen får journalisten ett föraktfullt skratt till svar och ord om att dit skulle han aldrig gå för hans erfarenhet är att de aldrig lyckas ordna några jobb. Då bli man upprörd. Vi får dagligen höra om hur människor blir utförsäkrade trots sjukdom och tvingas gå till arbetsförmedlingen. Den så kallade arbetslinjen, som denne mans parti så starkt förespråkar, tycks tydligen inte gälla riksdagsmän.

Stiftar man lagar och beslutar om hur landets medborgare ska göra måste man, för att bli trovärdig, själv följa samma regler och inte i första hand se om sitt eget hus.

Elisabeth och Mats Sandström

Enånger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons