Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker går bara och väntar på storregionen

Region Gävleborgs politikerstab bör nu liksom riksrevisorerna väntas göra ställa sina platser till förfogande, skriver insändaren.

Annons

Jag har med intresse följt Jan Karéns insändare och faktabeskrivning av vårt landsting och vår region.

Jag är ytterst förundrad över den utveckling som de politiskt ansvariga lyckats åstadkomma med vår region.

Vi har sämst utbildning, sämst sjukvård och högst arbetslöshet. De skickar 150 personer till USA, för att se hur man kan utveckla sjukvården! Hanteringen av ambulansorganisationen, personalutvecklingen och stafettläkarsyndromet är andra brister.

Nu har man besökt Almedalen för att marknadsföra länet. Hur tror man att detta ska lyckas med dessa politiker som i tv talar om hur bra det är och vilken natur vi har? När läget är som det är.

Jag tror att dessa misslyckade politiker nu går och väntar på den nya storregionen så att man kan gömma misslyckandena med att starta nya utredningar, nya organisationer och spridning av den ekonomiska verkligheten.

Mina landstingsskattebetalande vänner, hur kan vi acceptera att dessa politiker får sitta kvar, mandatperiod efter mandatperiod? Vi måste för demokratins skull nu se till att vi vid nästa val får nya manusförfattare och ny rollbesättning snarast möjligt.

Sven-Olof Westin

Trogsta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons