Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker dåliga förebilder

Det gäller att inte nästa generation ger upp när de läser om politiker! Under senaste tiden har det blåst till igen runt benen på ett antal "bidragstagare" och på radio P4 tog man upp fall i Gävleborg.

Annons

Ett svar på fråga från reportern löd: "Jag har inte sökt några jobb, jag har haft den utgångspunkten att jag ville jobba utifrån de erfarenheter jag har inom ledarskap som kommunalråd så jag har inte aktivt sökt jobb".

Låt oss se vad som händer på första dagen hos arbetsförmedlingen för oss andra som inte tillhör samhällets toppskikt (läs frälse).

Är man beredd att flytta dit det finns jobb?

Är man villig att omskola sig?

Två ganska självklara frågor som tydligen före detta politiker slipper.

Ur mitt perspektiv så borde ju dessa före detta politiker vara toppkrafter som företag/organisationer fullständigt slänger sig efter, eller?

Nej, då väljer man att klämma ur lite till från skattebetalarna och startar upp "konsultföretag" och ackumulerar inkomsterna där så att inte några avdrag görs mot "pensionen".

Göran Persson (S) var en hejare på det och blev nog fort mångmiljonär på att lägga upp det så.

Det som kanske skrämmer mest är att det inte är någon större skillnad på om du är till höger eller vänster.

Man tar helt enkelt chansen så fort den ges med hänvisning till att så är systemet konstruerat.

Det som en gång i tiden kallades "ryggrad" syns sällan från oss vanliga medborgare och i "toppen" verkar den vara helt obefintlig!

Jag bönar och ber till er yngre, försök bortse från all "skit" ni läser och försök lyft er själva och därmed skapa ett bättre samhälle för oss alla.

Att kunna kliva upp varje morgon rak i ryggen och ha en ärlig inställning till att vilja förändra kommer till slut vara "belöning".

Orolig skattebetalare i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons