Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker behöver en läsplatta

Apropå den lysande idén att köpa in en Apple Ipad (surfplatta) till alla politiker i Bollnäs.

Annons

Detta försvaras med att man då kan spara in på pappers- och tryckkostnader man haft då man skickar ut kallelser, dagordningar och handlingar inför möten.

Då undrar jag: Varför i hela världen har man över huvud taget skickat dessa handlingar via posten? Vilket ohejdat slöseri! Varför har man inte skickat kallelser, dokumentfiler med mera via kommunens intranät? Kalkyler, budgetar och dylikt som behöver vara synligt under mötestiden kan man använda sig av powerpoint till. På det sättet hade vi aldrig behövt ha en kostnad på 640 000 kronor per år helt i onödan. Detta skulle ju också vara ett sätt att slippa betala minst 700 000 kronor för surfplattorna.

Och hur ska det fungera med en surfplatta? Ska mötesdeltagarna sitta och bläddra sig igenom 300–400 sidor dokument i en Ipad under mötena? En fråga till som jag vill ställa är om detta har föregåtts av en regelrätt upphandling? Eller har man bara köpt idén med Apple Ipad rakt av? I så fall är ju hanteringen rent olaglig så vitt jag förstår.

Kostnaden för detta kommer förvisso inte heller att stanna på 700 000 kronor med tanke på utbildningar och annat som måste till. Får vi samma kostnad vartannat eller vart tredje år när plattorna måste bytas ut? Livslängden på en Ipad är inte lång och nya modeller och uppdateringar lanseras årligen. Den som köps i år är hopplöst omodern om tre år (max). Men då köper man väl nya, eller? Till sist: Ipad är ingen läsplatta (som man säger sig behöva). Det är en surfplatta vilket är en väsentlig skillnad!

Lena01

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons