Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiken skapar inte jobben

Alla pengar till välfärden har sin grund i företagens utveckling. Så är det nationellt, så är det regionalt och så är det lokalt.

Annons

För att det ska vara möjligt så är det också nödvändigt att inse några saker och de tre viktigaste bland dem är:

För det första, att inse att politiken i sig inte skapar jobben. Jobben skapas ute i nya och växande företag. Politiken kan ge förutsättningar till ett gott företagsklimat, och i nära samverkan med företagen vara möjliggörare.

Ett exempel som jag välkomnar är de sänkta arbetsgivaravgifterna, med sex miljarder kronor riktat till småföretag, med en generell nedsättning som den rödgröna budgetmotionen vill genomföra.

För det andra, för att ge företag möjlighet att starta upp och växa, så måste det bli fler som gör tankeresan från att försöka hitta jobb till att hitta på jobb. Därför blir satsningar på entreprenörskap så oerhört viktigt.

Det gör vi idag ända ner i förskolan, upp genom grundskolan och på gymnasiet i Söderhamn, genom satsningarna på Drivkraft och Ung Företagsamhet. Detta vill jag se att det utvecklas än mer, för det kommer att ge oss fler och nya jobb.

För det tredje så måste vi också inse, att utbildning måste ske i nära samverkan med arbetslivet, för att det ska finnas kompetenta medarbetare att anställa. Vårt arbetsliv i Söderhamn kommer att behöva ha kompetenta industriarbetare, människor som står rustade att arbeta inom handel och service, och också inom vård- och omsorg.

Därför är det arbete som sker i de olika collegesammanhangen, i nära samverkan mellan utbildning och arbetsgivare, så viktigt. Vi blir i år ett certifierat teknikcollege, vård- och omsorg och service kommer att följa.

Avslutningsvis, vårt budskap är tydligt: full sysselsättning, välfärd och starka offentliga finanser går före nya stora skattesänkningar. Det kommer att vara möjligt att uppnå med de satsningar vi socialdemokrater vill göra nationellt och lokalt!

Sven-Erik Lindestam (S)

kommunalrådskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons