Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiken har stor del i motsättningarna

Tror ingen vill ställa kultur mot idrott, men rådande situation i Bollnäs är så himla provocerande att det inte går att låta bli.

Annons

Faktum är att det pågår en miljonrullning inom kulturverksamheten, som ingen verkar bry sig om, och det är precis som det står i motiveringen till Årets kulturkommun 2012, "i Bollnäs är kulturen fredad och prioriterad". Det är mycket som sticker i ögonen, bland annat sitter det i dag kommunala tjänstemän på kulturhuset och arrangerar soppluncher, konserter etcetera. Att rigga en sådan organisation kostar inte bara en massa pengar, det är även ett praktexempel på hur man med skattemedel allvarligt snedvrider konkurrensen. De nya fina lokalerna i kulturhuset bör stå till förfogande för näringslivet och föreningslivet, så att de kan hyra in sig på samma sätt som idrottsföreningar får hyra in sig i kommunens sporthallar, men om kommunen börjar arrangera evenemang som konkurrerar med näringslivet blir det fel.

Ingrid Hammarberg (FP) skriver i en insändare (10/3) att det är "mycket olyckligt när man ställer satsningar på kultur i motsatsförhållande till satsningar på idrott", för att i nästa mening ställa bandyn mot skola och social omsorg. Hon säger också i tidningen Vision (13/12 2011) "att Bollnäs kommun verkligen satsat på kultur och i besparingstider är det ännu viktigare att satsa på kulturen", för att tre månader senare i Ljusnan säga att det inte är motiverat att satsa på en bandyhall nu när kommunen ska spara inom skolan och omsorgen. Ingrid Hammarberg har också framställt sig själv som kulturpolitiker i media. Sådana här uttalanden från beslutsfattarna är olyckliga och skapar motsättningar, så jag tycker nog att politiken har en stor del i de motsättningar som nu växer fram i Bollnäs.

Skattebetalande idrottsförälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons