Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politik handlar om att prioritera

/

Region Gävleborgs politiska majoritet har fattat flera kontroversiella beslut den senaste tiden, menar SD:s Daniel Persson och konstaterar att städningen har fått stryka på foten.

Annons

Trots att städningen vid Gävle sjukhus kritiserats och ISS, som sköter städningen på länets sjukhus, har fått betala två miljoner kronor i vite till Region Gävleborg ska de nu dra ner på personalen för att spara pengar. Det vi vet är att rena lokaler ger färre infektioner och lägre vårdkostnader. Men det saknas tydligen pengar och då ska det sparas in.

Regionens styrande majoritet har beslutat att försämra för ambulanspersonalen som arbetar jour. Förslaget innebär att ambulanspersonalen måste befinna sig på jobbet men inte få betalt de timmar som det inte sker någon utryckning. Anledningen är att regionen måste spara pengar. Samtidigt som regionen måste spara pengar och försämrar såväl städningen av sjukhusen som för ambulanspersonalen som ska arbeta mer utan att få betalt för det fattar de beslut som innebär kostnadsökningar.

Regionens politiker anser sig ha råd att skicka iväg tjänstemän och politiker till USA för att studera sjukvården där. Regionens politiska majoritet anser sig ha råd att ge asylsökande och papperslösa som vistas i länet rätt till planerad sjukvård, tandvård, habilitering och hjälpmedel på samma villkor som medborgare som betalar skatt trots att de ska slippa patientavgifter och är skattebefriade. Beslutet fattades helt utan att majoriteten hade räknat på vad utökad rätt till vård för de berörda grupperna kostar. Jag antar att det här handlar om att prioritera. Låt mig vara tydlig med att Sverigedemokraterna prioriterar annorlunda och röstade emot förslaget.

Daniel Persson (SD)

regionråd

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons