Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politik är att kompromissa

Annons

Hur vet politiker vad folk tycker?

Jo, genom att ställa frågor!

Jag tror på att det går att påverka och förändra. Jag tror på ett gott samhälle, där alla inte bara tänker på sig själva, utan bryr sig om varandra. Därför ger jag mig in i politiken. Jag har åsikter om det som händer i samhället och då måste jag försöka att vara med i diskussionen.

Politik handlar om påverkan och kompromisser. Det är svårt att lova något. Vi talar gärna om vad vårt parti vill jobba för, vad vi tycker är viktigast, som vi till exempel har gjort i vår folder och i media. Men utan din röst, din vilja och dina åsikter blir vårt arbete aldrig folkets demokrati. Vi ska ha deltagande demokrati – hela tiden, inte bara vart fjärde år.

Miljöpartiet de Gröna i Ovanåkers kommun kommer att gå ut till småföretagare, föreningar och andra i samhället, och fråga vad de tycker. Vad kan göras bättre och förändras?

Du kan påverka ditt liv, vårt samhälle, och kommunens beslut genom oss.

Tala om dina åsikter. Vi skriver ner, sedan får vi diskutera med varandra och andra. Vi lever i en demokrati, och vi, det är du och jag. Vi tycker nog olika ibland, kanske beroende på var vi står i livet. Men det viktiga är att uttrycka sin vilja, så att andra hör.

Här är en sinnesrobön skriven av Reinhold Niebuhr 1926, som passar in med hur jag upplever MP:s politik:

"Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden. Låt dock aldrig min sinnesro bli så total att den släcker min indignation över det som är fel, vrångt och orätt. Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder och vreden slocknar i mitt bröst. Låt mig aldrig misströsta om möjligheten att nå en förändring bara för att det som är fel är lag och normalt, att det som är vrångt och orätt har historia. Och låt mig aldrig tvivla på förståndet bara för att jag är i minoritet. Varje ny tanke startar alltid hos en ensam."

Birgitta Bomark (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons