Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utarmas i det tysta

Vi poliser i norra Hälsingland välkomnar den journalistiska uppmärksamheten av polismyndighetens i Gävleborg havererade organisation.

Annons

Detta är påfallande, när man ber ödmjukast om allmänhetens tålamod när det inte finns poliser som kan sköta sitt grundläggande uppdrag, när vår uppdragsgivare, allmänheten kallar på hjälp.

Vi betalar lika mycket skatt som i Gävle och är berättigade till en trygg tillvaro.

Det är enkelt att sitta i ett ombonat uppblåst luftslott i Gävle och ha synpunkter på hur medborgarna ska bete sig och ha tålamod när någon kanske sitter med kniven mot strupen.

Polismyndigheten i Gävleborg försöker glamorisera sig med ett falsarium att kalla sig Sveriges modernaste myndighet när man är sämst i landet på flera områden.

I Hudiksvall har flera poliser pensionerats den senaste tiden utan att någon förnyelse har skett, tjänsterna har över huvud taget inte utannonserats.

Trafikavdelningen har halverats i Hudiksvall på senare tid, de tjänster som söks är till Gästrikland.

Är det så att i all tysthet ska personalstyrkan i Hudiksvall halveras, ska Sveriges modernaste myndighet i norra Hälsingland se ut så i framtiden?

Då faller det sig helt naturligt att man har svårigheter att sköta sitt uppdrag, ett manfall som särskilt gör sig synligt i semestertider.

Polisstyrelsen har som uppgift att granska myndighetens arbete. De blir vilseledda med direkta felaktigheter, med tillrättalagda statistikuppgifter och är därför helt tandlösa. De måste då doppa de sockrade bullarna som bjuds i stället för att sätta ner foten och kräva att myndigheten redovisar den framtida polisiära desarmeringen.

Journalister vill ha uppgifter från namngivna poliser, men myndigheten har köpt tystnad av underställd personal med individuell lönesättning som gör att den som pratar med media, brännmärks för all framtida löneutveckling.

Det lokala facket skramlar med tomma tunnor, ser till sig själv och de sina i första hand. Journalister, försök att klippa hål i denna törnrosahäck och klösa hål på skorpan för att se vad som döljer sig under.

Polis med munkavle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons