Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plötsligt blev världen lite varmare

/

Plötsligt kändes världen så varm och vänlig som jag vill att den ska vara, skriver ” Resenär 1/12” om den lilla reseepisod som utspelade sig häromdagen.

Annons

Häromdagen, när jag kom till stationen i Hudiksvall, kom en man fram till mig. Han pekade på en utlandsfödd familj och sa att de hade missat tåget. Familjen talade inte svenska.

Nu började ett underbart teamarbete. Jag ringde SJ och ordnade så att de skulle få nya biljetter, en man kom fram och kunde tolka mellan mig och familjen. Ett mobilnummer ordnades fram så att den fantastiska unga killen på SJ kunde skicka nya biljetter till familjen. Efter 15 minuters intensivt jobb var biljetterna på väg till mobilen.

Tiden rann i väg och tåget var på ingång. Snabbt samlade familjen ihop sina många kassar och väskor. På väg ut på perrongen vänder jag mig om och ser en mängd människor bärandes på allt bagage. Det kändes som att hela stationen klev fram och tog en väska var. Jag fick en klapp på axeln av en annan passagerare och familjen var förstås tacksamma.

På tåget mötte tågvärden upp och alla fick plats. När vi kliver av i Gävle försäkrar jag mig om att de vet vart de ska för att byta tåg. Då kliver en ung kvinna fram och säger " jag ska med samma tåg som dem, jag visar dem vägen". Plötsligt kändes världen så varm och vänlig som jag vill att den ska vara. Stort tack till er alla som på olika sätt visade vänlighet och handlingskraft.

Resenär 1/12

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons