Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plogad snö tar onödig plats på sjukhusparkering

/

Vid Hudiksvalls sjukhus byggs det upp enorma snöhögar på parkeringsplatserna varje vinter i stället för att man fraktar bort snön och låta platserna fungera som de är ämnade för, nämligen bilar, skriver insändaren ”Less” som får Svar direkt.

Annons

Det cirkulerar ständigt bilister som söker efter platser medan avgaserna ligger täta. Hur rimmar det med miljötänkande? Och på personalparkeringen täpper man igen möjligheten att åka runt och blir tvungen att backa ut från området.

Som personal ska man inte behöva åka extra tidigt till arbetet för att hinna få en parkeringsplats. Man får börja dagen med att bli arg och stressad redan innan man anlänt till arbetsplatsen. Värst är det för föräldrar som också måste hinna med att lämna barn på dagis. Om man inte hinner få någon plats så får man istället betala 30 kronor per arbetsdag, vilket blir 600 kronor per månad om man jobbar 100 procent. Och när vi personal blir tvungna att ta plats på patientparkeringen så blir förstås patienterna utan plats.

Tycker vård- och arbetsgivare att det är rimligt? Varje år är det likadant. På senhösten fick någon för sig att lyktstolparna skulle bytas ut på personalparkeringen och då stängdes flera områden av, vilket medförde samma problem. Var det svårt att räkna ut att lyktstolparna borde ha satts upp under sommarhalvåret när folk cyklar eller går till jobbet? Tydligen. Inför nya och självklara rutiner: Snön måste kontinuerligt fraktas bort från samtliga parkeringsområden. Ni kan börja i dag.

Less

Beklagar om vi inte hållit efter snön på parkeringen

Svar till signaturen Less (26/2): Parkeringarna plogas nattetid när det inte är så många bilar parkerade där. Första prio är att rensa parkeringarna från snö när det är som mest lättåtkomligt. Snön plogas till ändarna av parkeringen i väntan på att traktor ska komma och lyfta bort snön till gräsytor, etcetera. Om det inte har skett beklagar jag det, och det är något vi följer upp.

När det gäller bytet av utebelysning:

På Hudiksvalls sjukhus finns ett stort behov av att förbättra den utvändiga belysningen. Jag håller med om att sommaren hade varit den bästa perioden att byta belysningen, men det är många projekt som ska synkas och mycket att ta hänsyn till, och nu valde vi den här lösningen. Det medförde också en förbättrad utebelysning redan den här vintern.

Kenth Larsson

förvaltningschef, lednings- och verksamhetsstöd Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons