Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planen följs säkert av fler förslag

Om Tommy Ljung har kreativa idéer och ett seriöst förslag är vi från den politiska majoriteten givetvis mycket tacksamma för detta. Tyvärr har Tommy Ljung hittills inte kommit med ett enda förslag.

Annons

I sin insändare (18/5) riktar Tommy Ljung (M) kritik mot den nuvarande landstingsledningen och ifrågasätter motiven till varför man släpper fram den strategiska planen nu.

Den strategiska planen är ett tjänstemannaförslag. Det är ett svar på det uppdrag som gavs till landstingsdirektören av en enig landstingsstyrelse i september 2008 och som vi som politiker nu måste ta ställning till.

Då alla partier är representerade i landstingsstyrelsen så omfattar en enig landstingsstyrelse även Moderaterna. I september 2008 stödde Moderaterna uppdraget fullt och fast. Genom Tommy Ljungs utspel måste man dra slutsatsen att det finns vissa kommunikationssvårigheter inom partiet.

Ingen kan väl ha missat att inse den mycket svåra situation som nästan alla kommuner och landsting i Sverige har försatts i främst på grund av den rådande finanskrisen i världen. Vi kan inte heller förutspå eller kallt räkna med att det ska vända inom den närmaste framtiden.

Detta är givetvis en mycket krävande situation att hantera, inte minst som politiker. Därför anser i alla fall majoriteten i landstinget att det är av yttersta vikt att alla konstruktiva förslag diskuteras och sedan förs in och beslutas om i det politiska rummet.

Den strategiska planen är ett sådant förslag. Förhoppningsvis kommer inte detta att vara det enda förslaget.

Om Tommy Ljung har kreativa idéer och ett seriöst förslag på hur vi i landstinget Gävleborg ska agera utifrån den mycket krävande situationen vi nu står inför så är vi från den politiska majoriteten givetvis mycket tacksamma för detta. Tyvärr har Tommy Ljung hittills inte kommit med ett enda förslag. Detta tycker vi självklart är mycket beklagligt

Vi från majoriteten hoppas då i stället att andra kommer att ta sitt ansvar som förtroendevalda i länet och att det kan presenteras seriösa och hållbara idéer hur vi ska hantera den ekonomiska situationen i landstinget.

Eller kommer kanske Tommy Ljung överraska oss alla och vara den som kommer med den mest insiktsfulla strategin för att utveckla hälso- och sjukvården i länet?

Björn Brink

Hannah-Karin Linck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons