Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson räddningen för vänsterpolitiken?

Annons

I onsdags (25/8) kunde man i TV4-nyheterna se Göran Persson som gett sig in i politiken för att försöka vända de senaste opinionssiffrorna som pekar på ett fortsatt borgerligt styre. Han trodde att många av deras väljare låg på ”sofflocket” och att det var dags att vakna nu. Som motivation fällde han kommentaren att ”en fortsatt borgerlig regering inte skulle vara bra för Sverige”. Det är ju inte utan att man undrar vad han menar med detta och återigen ifrågasätter trovärdigheten?

Vi har nyligen genomgått den största finansiella nedgången sedan depressionen på 30-talet och med alliansregeringen har Sverige en betydligt lägre skatteskuld i dag än vid valet 2006 då Socialdemokraterna i brinnande högkonjunktur lämnade över rodret. Sverige har den tredje lägsta statsskulden och det näst lägsta budgetunderskottet med jämförbara länder i Europa. Sverige har med andra ord, rätt formulerat, styrt Sverige under de här fyra åren mycket bra och borde få med beröm godkänt!

Hur det skulle ha sett ut med en socialdemokratisk vänsterpolitik kan man bara spekulera i och det lämnar jag över till andra politiker. När det gäller de nästkommande fyra åren vill jag inte heller döma ut vänsterblocket för det finns en möjlighet att de skulle kunna göra ett bra jobb.

Jag är dock helt övertygad om att alliansen skulle göra detta arbete betydligt bättre! För mig talar fakta för sig självt och oavsett om vi är på väg in i en ny världsomfattande lågkonjunktur eller inte så känner jag mig definitivt tryggast med en fortsatt borgerlig regering! Har man väl gjort det valet kan man sedan kika närmare på de detaljfrågor som ligger en närmast om hjärtat och göra som DN Debatt tipsade om 25/8 och stärka de mindre partiernas påverkan genom att lägga sin röst på till exempel Centerpartiet som har sin ideologi i miljö, företagande, valmöjlighet och landsbygdsutveckling.

Efter 16 år med socialdemokratisk vänsterpolitik vore det naturligtvis både spännande och välbehövligt att låta alliansen få ta hand om den fortsatta utvecklingen av Hudiksvalls kommun, en kommun med en fantastisk potential om den tas tillvara på rätt sätt!

Daniel Ekblom (C)

kandidat kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons