Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patetiskt läsa att politiker ska få respekt

Skratta eller gråta? Det är frågan efter att ha läst din, Peter Nordebo, debattartikel (
20/7
). Du går till angrepp mot
Eimer Dahlbergs
och Jörgen Rystedts insändare (
18/7
). Nordebo ger Svar direkt.

Annons

"Politiker förtjänar respekt". Jo, man tackar, möjligen till den mest patetiska kommentaren denna månad. För att förtjäna något måste man också ge något. Vi kan väl vända på det hela i stället. Varför inte visa medborgarna, gräsrötterna, respekt som oförtrutet finansierar era ständiga fadäser, era löner och arvoden? Visa respekt till de hundratusentals nyblivna och "gamla" fattigpensionärer, arbetslösa och underbetalda människor inom vård, skola och omsorg genom att skapa en dräglig tillvaro och arbetssituation.

Och fråga gärna mig, kommuninvånare och dito skattebetalare, vad jag tycker när jag ser omgivningar och vägar förfalla trots att vi betalar mer och mer och mer. Ni äter av den stora goda tårtan, finansierad av oss, och kastar tillbaks smulorna som eventuellt blir kvar. Eftersom kommunen berikas med nya invånare, som du beskriver det, borde väl skatteintäkterna öka i samma takt? Rätta mig om jag har fel. När vi gräsrötter/skattebetalare får vår del av löneförhandlingarnas kaka, några futtiga procent, så har ni politiker bestämt, alltså inte ens förhandlat till er, det tiodubbla. Godkänns direkt. Samma sak vartenda år och vad har ni producerat? Det skulle ta spaltmeter att skriva om allt det ni inte gjort men som ni borde ha gjort. Jag inser också att ni fått kalla fötter i och med SD:s framgångar och att ni dag för en politik liknande deras torde vara tidigt valfläsk, ingenting annat. Jag har mycket svårt att tro att sunt förnuft är inblandat!

Lars Schön

Björktjära

Svar direkt

Jag hittar en fråga i Lars Schöns text: … borde väl skatteintäkterna öka i samma takt? Den vill jag besvara. Ja, i Bollnäs kommun ökade skatteintäkterna från 984 464 000 kronor år 2014 till 1 025 375 000 år 2015. En ökning med 60 miljoner. Samtidigt ökade statsbidragen med 18 miljoner kronor. Kostnaderna för kommunfullmäktige inklusive partistöd ökade samtidigt med 44 000 kronor, från 2 852 000 till 2 896 000, mindre än en halv procent. Siffrorna finns i årsbokslutet som du kan hitta på kommunens hemsida.

Jag föreslår att Lars Schön själv tar ansvar genom att engagera sig och påverka den politik som förs. Lögner och grundlöst hetsande leder ingenstans. I övrigt hittar jag i hans insändare bara oförskämda påhopp som jag inte avser att kommentera.

Peter Nordebo

Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons