Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På östfronten intet nytt…

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vi kan faktiskt tänka själva. Är det så vi fattar beslut i Nordanstig? Tyvärr verkar det inte bättre. Vi som skattebetalare betalar för inte bara en utan två externa utredningar.

Annons

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Vi kan faktiskt tänka själva. Är det så vi fattar beslut i Nordanstig? Tyvärr verkar det inte bättre. Vi som skattebetalare betalar för inte bara en utan två externa utredningar. Utredningar som görs på ett felaktigt sätt på grund av att utredaren får felaktiga siffror som inte är jämförbara. När detta påpekas för politikerna så väljer de att inte använda sig av rapporterna i stället för att rätta till felen och sedan ta beslut.

Att ta beslut på detta vis och att inte ta till sig av vad vi väljare tycker måste ses som rent tjänstefel och gå emot allt vad folkvalda politiker står för.

Har Nordanstigs kommun råd att göra på det viset? När vi frågar om en konsekvensanalys så finns det ingen. Vi får i stället svaret från UK-nämndens ordförande Boerje Bolin att vi kan faktisk tänka själv. Om det nu skulle vara så att ni kan tänka själva, varför beställdes då två undersökningar som skrotades när allmänheten påvisade att det fanns klara brister?

Hur är det möjligt att ta beslut med motiveringen att vi faktiskt kan tänka själva i en demokratisk kommun i ett demokratiskt land som Sverige? Grunden till varje beslut av den här digniteten måste vara en konsekvensanalys.

Alla scenarion måste stötas och blötas.

• Hur kommer ekonomin att påverkas?

• Hur kommer barnen att påverkas?

• Hur kommer pedagogiken påverkas?

• Hur kommer samhället att påverkas?

Man har inte ens bemödat sig att undersöka hur många barn som försvinner från den kommunala skolan och flyttar med sig skolpengen till annan ort. Hur påverkar det? Harmångers framtid, Strömfacklan och Stocka friskoleförening gjorde en sådan undersökning och resultatet måste tas på allvar. Av 138 svarande var det endast 7 som valde att sätta sina barn på den framtida kommunala skolan i Bergsjö.

Inte ens det tyckte Boerje Bolin var anledning till att återuppta diskussionen. Att han sedan valde att lämna talarstolen då han fick kritik och inte kunde bemöta den kritiken tycker jag är ett politiskt fiasko.

Jag skulle vilja att Boerje Bolin klargör vad kvalité innebär.

Visst kan det tyckas som en bra idé att ligga långt framme när det kommer till skolutveckling, men att ta beslut på ett regeringsförslag som inte har trätt i kraft och när det dessutom är valår och ett eventuellt regeringsskifte ligger för dörren.

Att det ligger ett förslag till en ändrad skolreform som kommer att ta massor med år att genomföra ser jag inte som en anledning till att dra ner på högstadieskolorna i kommunen.

De lärare vi har nu ska ju förhoppningsvis jobba ett tag till.

Det finns ett komiskt uttryck som lyder, jag är inte dum jag har bara otur när jag tänker.

Håkan Pettersson

Tillsvidare boende i Nordanstig…

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons