Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otryggt för små barn i Kilafors

Är så orolig och bekymrad över barnens uppväxt och skoltid. Nu ska barackerna bort från Kilafors skola, hur tänker man då? Hur ska alla förskolebarn, ettor samt alla fritidsbarn få plats i den "riktiga" skolan?

Annons

Är så orolig och bekymrad över barnens uppväxt och skoltid. Nu ska barackerna bort från Kilafors skola, hur tänker man då? Hur ska alla förskolebarn, ettor samt alla fritidsbarn få plats i den "riktiga" skolan? I barackerna har det funnits möjlighet för vissa att gå undan och leka eller göra något annat, samt att möjligheten funnits att dela på gruppen om det behovet har funnits. Men hur ska det fungera nu, det finns knappt plats för dem som redan befinner sig i lokalerna.

Klimatet i de mindre klasserna har varit hårt de sista åren, stökiga grupper som varit svårt att få sammansvetsade. Barn som börjar kissa på sig, barn som har ont i magen över skolan, barn som berättar hemska saker om hur skoldagen varit; "det enda vi gör hela dagarna är att skrika åt varann". Ska barn behöva ha det så? Snälla, gör något bra innan det är försent.

Jag kan säga att det kommer inte att bli bättre om förskolebarnen kommer in på stora skolan. Låt dem i lugn och ro kunna bilda en grupp, bli trygga med varandra. Det är 6-åringar vi pratar om, vissa är bara 5 år när de börjar förskolan. De ska inte behöva slåss för att bli sedda. De har rätt till en bra uppväxt och skoltid, den första tiden är den viktigaste enligt mig inför den kommande skoltiden.

Det finns trots allt fina stora lokaler alldeles vid skolan, där skulle det vara en utmärkt plats för våra små, underbara barn. Rum där man kan dela upp sig i grupper samt att arbeta tillsammans om man vill det. En jättefin utemiljö med ny lekplats, kan det bli bättre. Där kan det bli en underbar och trygg grupp som förskolegrupper ska vara, det ska vara mycket lek, som det är nu och garanterat kommer att bli är det en otrygg grupp som ska gå tolv år till i skolan, hur kommer det bli?

Man kan ju fundera hur det blir med fritids också... Ska alla behöva vara i samma fritidsutrymme, en femåring tillsammans med en 11-åring? Barnen i dag vågar ibland inte vara ute på rasterna, de är rädda. Både för varandra och de äldre... Låt våra barn vara barn. De är trots allt inte mer än barn.

Camilla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons