Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Osynlig" resenär funderar på varseloverall och dans

/

Signaturen Skärpning skriver ett öppet brev till X-Trafik med anledning av att busschaufförerna var på vippen att missat att stanna. Skribenten får Svar direkt:

Annons

Jag åker era bussar varje dag till och från mitt gymnasium. Jag står vid en hållplats efter rv 83 både till och från skolan, då varken mitt hus eller skolan ligger centralt.

Just nu är det så pass ljust ute på morgonen att jag skulle kunna synas utan reflexer, dock har jag tillräckligt med "bonnvett" att ändå ha reflexer. Trots detta så har era chaufförer knappt sett mig någon dag denna vecka. På måndagen hade jag reflexer, men chauffören såg mig inte så jag fick vinka åt hen att stanna. På tisdagen hade jag reflexväst för att synas mer, men chauffören såg mig inte så jag fick vinka åt hen att stanna. Hen tvärnitade och stannade mitt i vägen. När jag klev på sade hen: "Ja, du hade ju väst, men du stod så stilla." På onsdagen hade jag varseljacka med reflex för att vara försäkrad om att synas, men chauffören såg mig inte så jag fick vinka åt hen att stanna. Även denna dag fick hen tvärnita och stanna mitt i vägen.

Menar ni att jag ska behöva en varseloverall, tio ljusslingor, fler reflexer och blinkade lampor samtidigt som jag står och dansar för att era chaufförer ens ska få syn på mig?

Skärpning

Svar direkt

Vi beklagar att förarna inte har sett dig vid hållplatsen. Den mörka årstiden ställer till med en del bekymmer på många hållplatser runt om i länet. Du ska ha mycket beröm för att du gör vad du kan för att vara synlig. Jag har kontaktat vår entreprenör som kör längs väg 83. De påminner förarna om att vara extra uppmärksamma för att du och övriga resenärer ska kunna åka bekymmersfritt med oss framöver.

Rickard Sjöqvist

trafikutvecklare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons