Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osmakligt frosseri i jul

Skandalen med de vanvårdade grisarna fick stor uppmärksamhet under hösten. Men hur mycket påverkar djurlarmen egentligen våra inköp och matvanor?

Annons

Skandalen med de vanvårdade grisarna fick stor uppmärksamhet under hösten. Men hur mycket påverkar djurlarmen egentligen våra inköp och matvanor? Avstår svenskarna från prinskorven, julskinkan och syltan på årets julbord?

Jag undrar om folk överhuvudtaget bryr sig. Grisen är ju "huvudrätten" på djurbordet, förlåt jag menar julbordet, och många rätter har gris i sig. Förutom det kokta grisarslet så är även skyn, som vörtbrödet doppas i, fläskkorven och köttbullar rester av grisar.

Men är vi inte avtrubbade så det står härliga till när vi inte ens reagerar på att det ligger ett stort huvud mitt på julbordet som tydligt visar vad det är man stoppar i munnen? Okej, vi är så inlärda att äta kött så jag förstår att inte många tänker, men ett huvud och fötter på bordet tycker jag är så perverst att ingen kan blunda.

Det är kanske inte så underligt att många människor äter ångestdämpande mediciner. Varför skulle man inte få i sig även djurens ångest när man äter av deras kroppar?

Annette Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons