Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osakligt angrepp på vargjakten

I tidningen Jakt och jägare, meddelar Naturskyddsföreningens Mikael Karlsson att han har för avsikt att anmäla Sverige till EU-kommissionen, avseende regeringens förslag om vargjakt – han vill prova om jakten är laglig.

Annons

I tidningen Jakt och jägare, nr 7/8 2009, meddelar Naturskyddsföreningens Mikael Karlsson att han har för avsikt att anmäla Sverige till EU-kommissionen, avseende regeringens förslag om vargjakt – han vill prova om jakten är laglig. Denna organisation vill även att antalet individer i landet ska utökas för att vargen ska återfå sin forna ekologiska roll, vad han nu menar med det.

Denne Mikael Karlsson famlar i blindo. Bakom sig har han lyckats få fem andra organisationer – Världsnaturfonden, Svenska rovdjursföreningen, Sveriges ornitologiska förening samt Djurskyddet Sverige. Dessa hävdar att jakten på varg saknar vetenskaplig grund och strider mot Sveriges internationella åtaganden och är till för att försöka tillfredsställa en, som han ser det, "högljudd minoritet". Han anser att vargarna även ska få etablera sig i renbeteslandet, så att nya gener kan strömma in på naturlig väg.

Har han samernas medgivande till en sådan åtgärd? Är det tillåtet att vargar etablerar sig på Djurgården, i Tyresöskogarna och Sorundamalmen, ute i Danderyd, Djursholm, Nacka, Tyresö och i fler områden? Tror inte det, min bästa herr Karlsson. Inte heller får dessa bestar etablera sig i den södra delen av detta avlånga land.

Du uttalar dig som om du har en stor majoritet bakom dina uttalanden, vilket jag tror är ett önsketänkande.

L. B. J-sson

Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons