Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroväckande vargattack

Annons

Det som har utspelat sig i helgen i Norrtäljetrakten är en katastrof utan motstycke i modern tid. Hundens matte blir vittne till att hennes fyrbenta familjemedlem blir tagen av varg samt hör hur hunden skriker tills det utdelade dödlig bettet gör slut på det hela. Det måste sätta djupa spår.

Sedan som förväntad moteld haglar det från troligtvis djupt chockade människor som väljer att kontra med att hunden får inte vara lös. Jo, det får den om du har sådan kontroll att hunden kan kallas in utan dröjsmål. Varför skedde då inte detta säger Bror Duktig, hade kvinnan anat att både hon och hennes familj var vallade av två vargar som bara väntade på läge att slå till, hade hon nog skyndsamt flytt från platsen.

Nu haglar ursäkterna till vargens försvar från alla håll troligtvis från människor som inte kunnat föreställa sig vad vargen är kapabel till och gör allt för att förtränga det som skett.

Det som med stor sannolikhet räddade kvinnan från en regelrätt attack från vargarna var hunden som blev lättaste bytet denna dag. Vargarna fick mycket lättvindigt ett skrovmål utan en regelrätt attack på kvinnan i och med att hunden var närmast. För att vargarna närmade sig kvinnan över huvud taget trots att vinden var till vargarnas fördel är utan prut bevis på detta.

Det hemska i sammanhanget är också att det som återfanns först var en bit päls ifrån hunden. Sedan också en del av ett framben med tillhörande tass och sist en bit av en tarm. På runt timmen var hela hunden uppäten. Det som skett kommer garanterat att hända igen och med lite otur får den attacken ett helt annat slut.

Vargen är helt enkelt för duktig och för effektiv jägare för dagens samhälle och ser den dessutom inte människan som en rival längre utan som ett byte finns det inte utrymme för den i den omfattning vi har i dag.

Ejnert Anderssen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons