Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orimlig löneskillnad mellan vård och verkstad

/
  • Det är inte rimligt att en undersköterska tjänar 2 800 kronor mindre i månaden än en verkstadsarbetare, trots att de har motsvarande yrkesutbildning, skriver företrädare för Kommunal.

En ökad satsning på gruppen undersköterskor måste göras för att både säkra kvaliteten i vård och omsorg och minska värdediskrimineringen av kvinnodominerade yrken, skriver företrädare för Kommunal.

Annons

2016 års avtalsrörelse handlar om Sveriges framtid. Den handlar om allas vår välfärd – att säkra kvaliteten och kontinuitet inom vård och omsorg. En ökad satsning på gruppen undersköterskor måste göras för att både säkra kvaliteten i vård och omsorg och minska värdediskrimineringen av kvinnodominerade yrken.

Undersköterskor är en värdediskriminerad grupp inom en framtidsbransch med akuta rekryteringsbehov. För att klara kvaliteten i vården och omsorgen behöver 160 000 nya utbildade undersköterskor rekryteras de kommande åren. Om fler ska våga satsa långsiktigt på yrket måste förutsättningarna för att göra ett bra jobb förbättras och lönen höjas. Löneökningarna måste ta allvarligt menat kliv mot minskad värdediskriminering.

Vi som är Kommunals medlemmar måste kunna leva på vår lön. När ska vi få rätt lön utifrån våra arbetsuppgifter, vårt ansvar och den utbildning som arbetet kräver och inte utifrån om yrket är kvinno- eller mansdominerat?

Det är inte rimligt att en undersköterska tjänar 2 800 kronor mindre i månaden än en verkstadsarbetare, trots att de har motsvarande yrkesutbildning. Det ser inte bättre ut i våra hälsingekommuner, även här står välfärden inför stora utmaningar som behöver lösas. För att välfärdssektorn ska kunna möta de krav som samhällsmedborgarna ställer, måste välfärdens anställda få bättre arbetsvillkor och högre löner. Det måste finnas en vilja att ge de kvinnodominerade branscherna högre lönepåslag. Det kan inte fortsätta vara mer värt att ta hand om bilar än att vårda människor.

I Kommunal känner vi ett starkt stöd för att driva undersköterskornas sak i avtalsrörelsen 2016. Från medlemmar, från brukare och deras anhöriga, från andra fackförbund, arbetsgivare och den breda allmänheten. Nu måste det börja märkas på lönen. Sveriges kommuner och landsting måste erkänna hur betydelsefullt undersköterskeyrket är.

Avtalsrörelsen 2016 måste bli ett nytt steg i riktning mot en mer jämställd arbetsmarknad.

Kommunal Hälsingland:

Ann Eriksson, sektion Ljusdal, Barbro Östlund, sektion Nordanstig, Irma Numelin, sektion Region Gävleborg, Christina Hildingsson, sektion Bollnäs, Anneli Henrysson, sektion Ovanåker, Marie Larsson, sektion Hudiksvall, Barbro Andersson, sektion Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons