Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orealistiskt hjälpa flyktingarna på plats

/

Arne Jansson är bekymrad (20/10) över att SD inte får vara med och besluta i frågan om flyktingpolitiken i motsats till småpartierna i alliansen, skriver Lennart Gunhamre i en replik.

Annons

Nu har förstås alliansen betydligt fler ledamöter i riksdagen än vad SD har: 63 mot 49. Dessutom är den politik SD för i flyktingfrågan så väl känd, att man redan vet, att inga positiva förslag till lösningar finns att hämta hos det partiet. Att människor flyr för sina liv och att flykten innebär ett stort lidande både fysiskt och psykiskt, har SD hittills inte visat någon påtaglig förståelse för. Jansson beskärmar sig över att det blir väldigt kostsamt för skattebetalarna. Visst, vi får väl avstå lite av vårt eget överflöd då. Ingen flyr frivilligt från sitt hemland, sina släktingar och närmaste vänner för att bosätta sig i ett land, där man inte ens förstår språket!

Jag kan ge SD:s ordförande Jimmy Åkesson rätt i tanken, att det vore bättre att ge flyktingarna hjälp på hemmaplan än att ta dem till Sverige. Tyvärr är tanken helt ogenomförbar under de politiska och krigiska omständigheter, som råder i Syrien, varifrån de flesta flyktingarna kommer. Ett helt orealistiskt förslag alltså.

Empati och uppfattningen om alla människor lika värde är en del av demokratin. Frihet, jämlikhet och broderskap löd ropen under franska revolutionen. De står sig alltjämt! Utom för SD, det svenskaste av alla svenska svenskheter. 

Lennart Gunhamre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons