Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opposition är inte bara att vara emot

Många tror att är man i opposition ska man vara emot allt som majoriteten vill göra. En sådan opposition vill inte vi bedriva. Vi har under lång tid jobbat för att Bollnäsborna ska ha det så bra som möjligt.

Annons

Det har skrivits en del om den politiska oppositionen i Bollnäs, hur den agerar och hur den borde agera.

Vi har i vår kommun två oppositioner, en höger- och en vänsterinriktad. I den högra återfinner vi Moderaterna och Kristdemokraterna, som vill se en utveckling, tillväxt, fler som arbetar och betalar skatt, så att vi har råd med en bra offentlig service.

I den vänsterinriktade oppositionen återfinner vi Vänsterpartiet, Folkpartiet, Miljöpartiet och Sjukvårdspartiet. I den kartellen är tre fjärdedelar emot det mesta, det är bra som det är.

Många tror att är man i opposition ska man vara emot allt som majoriteten vill göra. En sådan opposition vill inte vi bedriva. Vi har under lång tid jobbat för att Bollnäsborna ska ha det så bra som möjligt. Låg skatt, bra offentlig service, tillväxt, fler människor i arbete, bra miljö, bra kommunikationer osv.

Vi ska självfallet analysera och kritiskt granska kommunledningens agerande. Om syftet är att skada och försvåra kommunledningens arbete utan att ta hänsyn till deras politik kan oppositionen vara skadlig.

Opposition betyder olika för olika människor. Vi nya Moderater i Bollnäs har fått mycket kritik för att vi inte bedriver opposition. Vi blir anklagade för att sitta i knäet på majoriteten. I den majoritet som fick väljarnas förtroende i valet 2006, var Moderaterna med och utvecklade planerna för fyra år framöver. Efter kollapsen för två år sedan har ändå nuvarande majoritet följt de uppdragna linjerna. Under sådana förhållanden är det svårt att kritisera beslut som vi själva varit med om att forma. Jag vill till och med kalla en sådan opposition för ohederlig

För oss nya Moderater handlar politik om att försöka se samhället ur samma synvinkel som våra medborgare. Det handlar om att fatta så kloka beslut som möjligt med den vetskap vi har för stunden. För oss är det Bollnäs kommun och dess invånare som är det viktigaste. För oss är det viktigt med utveckling och framtidstro.

I tider av kris är det viktigare att hitta en lösning på de problem som uppstår än att bekämpa varandra.

Vi Moderater jobbar för att Bollnäs kommun ska vara

• en kommun som växer.

• en kommun med bra företags klimat.

• en kommun som erbjuder bra barnomsorg, skola och äldreomsorg.

• en kommun som ger invånarna mesta möjliga för varje skattekrona.

Vi tycker att det är bättre att ha egna förslag, än att bara vara mot andras.

Ingvar Persson (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons