Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppna parken igen

Man kan läsa i Ljusdals-Posten den 29 april att nu går grindarna i lås till Ljusdals Folkpark.

Annons

Detta anser vi är mycket beklagligt eftersom vi tycker att kommunen har stort ansvar att parkens grindar går i lås. När de gäller försäljningen av parken till Folkpark AB är det en skandal anser vi . Frågan vi vill ställa till kommunen är varför man säljer en folkpark för 50 000 kronor till Folkpark AB när företaget var på obestånd? Man kan läsa om företagets konkurs som är från tingsrätten och gjord av Aberstens advokatfirma så här, att obeståndet bedöms ha inträtt september/oktober 2001 och från den tidpunkten finns skulder alltjämt obetalda. Orsaker till obeståndet var rörelsens dåliga lönsamhet. Kostnaderna har varit för höga såväl för själva driften som finansieringen. Bolaget bedöms redan ha varit på obestånd då alkoholtillståndet drogs in. Sedan kan vi hänvisa kommunen till vad lagen skriver angående att sälja och köpa när man är på obestånd.

Tyvärr kan kommunen inte skylla ifrån sig denna gång att de inte visste att företaget var på obestånd. Är man borgenär till samma företag på 1,5 miljoner kronor så står man ju ansvarig till en del företagets krediter.

Vi anser att gör kommunen så här dåliga affärer med folkparken så ska inte Ljusdals medborgare lida för att de inte har tillträde till parken utan det är dags att alla partigrupper se till att Ljusdals medborgare får tillbaka denna pärla.

Singoalla och Richard Livingstone

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons