Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppna gränserna igen och sluta kränka asylrätten

Regeringen tillsammans med Alliansen har genomfört striktare flyktingpolitik för att minska flyktingströmmen in till Sverige. Men det räcker inte bara att stänga gränserna då man öppnar upp för massa andra problem.

Annons

Beslutet öppnar upp en marknad – för människosmugglare. Flyktingar som flyr från krig och katastrofer kommer fortfarande att försöka fly in till Sverige oavsett hur förhållandena ser ut. De kommer att hamna i händerna på flyktingsmugglarna och på andra farliga vägar i små gummibåtar över hav och sjöar. Att genomföra strikta gränskontroller redan vid gränsen och avvisa alla som inte har pass eller ID-handlingar är omänskligt samtidigt som vi genomför temporära uppehållstillstånd och höjer kraven för permanent uppehållstillstånd.

Vi kränker asylrätten och bidrar med större mänskligt lidande. Vi skulle kunna ha den stora flyktingström som vi hade förr om vi fortsatte genomföra viktiga reformer såsom bostäder, jobb och utbildning. Men regeringen och Alliansen gav upp idén och blundade för problemet. De flesta partierna använder som argument att Sverige tagit störst ansvar och att Sverige tagit sitt ansvar. Men menar ni med fullaste allvar att vi ska sända dessa människor till länder som knappt vill ha de, eller i värsta fall tvinga de tillbaka till sitt hemland och riskera att dö? Nej, Sverige ska fortsätta ta sitt ansvar tills fler länder väljer att göra det och då måste vi börja öppna gränserna.

Henrik Nguyen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons