Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oönskad vetorätt?

Inför riksdagsvoteringen om kommunal vetorätt för uranprospektering verkade det som att de rödgröna oppositionens förslag att stärka vetorätten skulle gå igenom. Men så blev det inte.

Annons

Inför riksdagsvoteringen om kommunal vetorätt för uranprospektering verkade det som att de rödgröna oppositionens förslag att stärka vetorätten skulle gå igenom. Nio Centerpartister hade motionerat om att driva igenom samma sak. Att fyra borgerliga riksdagsledamöter bryter partilinjen räcker nämligen för att oppositionens förslag ska gå igenom.

Men så blev det inte. Centerpartisterna Sven Bergström, Staffan Danielsson, Annika Qarlsson, och Birgitta Sellén som själva motionerat om frågan valde att rösta emot sina egna motioner.

Totalt var det tio centerpartister som uteblev under omröstningen, en av dem var Per Åsling som själv motionerat om frågan. Per Åsling säger själv att han tog det säkra före det osäkra och kvittade ut sig själv.

Även Ulrika Carlsson som motionerat om frågan uteblev. Totalt så röstade endast en av de nio centerpartister som motionerat i frågan för ett kommunalt veto.

Detta innebär att kommuner som Hudiksvall, Ovanåker och Söderhamn även i fortsättningen inte har något att säga till om i prospekteringsfrågan.

Olov Östlund (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons