Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt isolera alla förvaltningar

Hur har man tänkt sig att det rent praktiskt ska fungera, om förvaltningshuset byggs om till en bunker, därför att var fjärde anställd – inom socialförvaltningen får man väl anta – känner sig hotad?

Annons

Om herr Bråkmakare kallar sig herr Fredman, blir han då insläppt, eller måste varje besökare visa legitimation?

När den besökande anmäls till förvaltningen, ska då personalen på förvaltningen bläddra igenom sina papper för att se om vederbörande i själva verket är en herr Ökänd hos förvaltningen och säga nej tack till besöket? Men om Ökänd saknar bostad eller mat för dagen eller inte orkar med sin alkoholism, vem tar hand om honom då?

Om man nu löser problemet för socialförvaltningen genom att låsa in den, varför i all fridens dar ska det också drabba de andra förvaltningarna? Jag har själv några års erfarenhet av arbetet på skolförvaltningen. Där var problemet okänt, och jag kan tänka mig att det gäller de övriga förvaltningarna också.

Jag vill påminna om, att demokratin inte är självklar utan ständigt måste erövras på nytt. Vad som nu händer är att diktaturen i form av Arbetsmiljöverkets hot om böter smygande tar över. Det luktar diktatur lång väg. Att omsorgsförvaltningens personal ska skyddas är självklart, men varför i all fridens dar ska man sätta även övriga förvaltningar bakom lås och bom? Svara på den frågan, herrar och damer folkvalda!

Hitintills har jag inbillat mig att kommunens förvaltningar utöver själva förvaltningsarbetet ska tjäna kommunens invånare med diverse saker genom att på ett smidigt sätt hjälpa dem med deras problem. Nu ska den naturliga kontakten upphöra med en mur mellan medborgarna och tjänstemännen.

Har de styrande ännu inte lärt sig av historien att alla murar är av ondo! Så var det med Berlinmuren, så är det i dagens Israel. Nu ska det bli i lilla Ljusdal också.

Vore det inte smidigare att flytta omsorgsförvaltningen till en annan byggnad, i stället för att isolera samtliga förvaltningar i kommuninnevånarnas eget förvaltningshus till en kostnad av en miljon kronor? Om det nu stannar vid det!

Lennart Gunhamre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons