Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omotiverat och onaturligt hat

Att människan är jordens farligaste varelse visar bland annat denna jakt. När irrationella känslor tillåts ligga till grund för en hatkampanj mot en liten djurstam som vargen och dessutom får gehör hos våra beslutsfattare.

Annons

I vårt nya decennium har jag med stor sorg erfarit hur en vargslakt, ovärdigt ett samhälle som vill kalla sig humant och modernt, tillåtits och där det anges vara minst 10 000 anmälda jägare som deltagit. Hatet mot vargen har närmast antagit groteska former och ofta har jag känt att jag gjort en resa tillbaka till Neanderthalmänniskans tidevarv.

Hur kan våra folkvalda med myndigheter tillåta en sådan ovärdig och smutsig hatjakt för att jägare och andra så kallade friluftsmänniskor ska få "äga" den natur som alla levande varelser ska ha rätt till? Är det någon som tror på argumentet "jakt för att äta" eller "kärleken till naturen" när mer än 10 000 jägare anmäler sig till en jakt på 27 djur? Vad kommer härnäst? Vilka mer djur finns på dessa "naturälskares" hatlista? Vad har vår natur, våra skogar och sjöar för framtid när vissa djurarter utsätts för skrockfull, neurotisk hatkampanj medan skotrar, bilar och vapen anses vara sunt naturliv?

Att människan är jordens farligaste varelse visar bland annat denna jakt. När irrationella känslor tillåts ligga till grund för en hatkampanj mot en liten djurstam som vargen och dessutom får gehör hos våra beslutsfattare, då är vår natur inte bara illa ute utan dömd till undergång.

Återigen, vad ska våra naturälskare ta kål på härnäst? Jag väntar med bävan.

Marita Berggren

Rengsjö

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons