Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omoraliskt mot pensionärerna

Var fjärde svensk pensionär är fattigpensionär. Men ändå ska pengarna räcka till mat, hyra, kläder, tidning, sjuk och tandvård samt till mediciner.

Annons

"Var fjärde svensk pensionär är fattigpensionär. Men ändå ska pengarna räcka till mat, hyra, kläder, tidning, sjuk och tandvård samt till mediciner.

I kronofogdens register finns cirka 100 000 pensionärer registrerade för att de inte klarat av sina avbetalningar på medicin och tandvårdsräkningar.

Allt fler pensionärer nekas lån eller avbetalningar. De som hela livet betalat skatt och hoppats på en behaglig ålderdom, kan inte längre göra rätt för sig.

I vårbudgeten 2005 föreslog dåvarande finansminister Per Nuder att ytterligare 100 miljarder skulle föras över till statskassan från ATP-fonden. Den fond som vi och våra arbetsgivare, och inga andra, sedan lång tid fyllt på för att ha till kommande dåliga tider. Till våra pensioner.

Om pensionerna, som är skattebelagda, ska sänkas, då ska alla löner i vårt samhälle också sänkas. Det finns inget utrymme att sänka pensionerna för pensionärerna.

Äldre anhöriga till invandrare i Sverige tillför inte en enda krona i skatt, då ÄFS (äldreförsörjningsstödet) är skattefritt. Enligt ÄFS utgår dessutom ersättning för skälig levnadsstandard.

De svenska pensionärerna diskrimineras! Är det moraliskt försvarbart av ett land att behandla sina äldre medborgare så som nu sker i Sverige?"

Roland Laurin

SPRF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons