Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omdömeslöst beteende mot djur vid Långnäs

/

Signaturen Djurvän upprördes över hur omdömeslöst det sköts raketer och smällare på Långnäs på nyårsaftonen.

Annons

I många år har vi tagit oss ner till Långnäs vid tolvslaget på nyårsafton. Det är en bra plats att vara på när nyåret rings in och det gamla rings ut. Man ser hela staden, hör kyrkans ringklockor och kan betrakta alla vackra fyrverkerier på håll.

Men i år var situationen helt som förbytt! Massor av folk, ungdomar, småbarn och vuxna var samlade, precis där våra övervintrande sjöfåglar håller till i den isfria vaken. Barn, ungdomar sprang hit och dit på bron/dammen, avfyrade raketer och smällare helt utan någon som helst tanke på dessa stackars sjöfåglar. På grund av allt raketskjutande och bombardemang av smällare var det svårt att se hur många av änderna som var kvar i isvaken. Hur länge det hade pågått innan vi kom är oväsentligt. Skadan var redan skedd när den första raketen avfyras vid fågeldammen.

Jag blev uppriktig förbannad av vad jag såg och bevittnade. Vad är det för föräldrar som tillåter sina barn och sig själva att hejdlöst skjuta raketer och smällare på en plats där hundratals sjöfåglar har sitt vintertillhåll och dessutom kanske det enda trygga tillhåll på mils avstånd. Om det är kriminellt vet jag inte men beteendet är så helt sjukt omdömeslöst att klockorna stannar.

Skäms, ni omdömeslösa vuxna människor som visar så liten hänsyn till andra.

Djurvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons