Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omänsklig hantering av sjuka...

Det är bara förnamnet, för det är en stenhård, orimlig hantering! En nära vän till mig blir sjuk, får beskedet: du har cancer.

Annons

Då började denna orimliga behandling av sjuka. Först få det mycket svåra beskedet, försöka ta till sig det, åka på undersökningar och jobbig behandling, bli sjukskriven för att sedan bli ifrågasatt om sjukskrivningen och ta strid med försäkringskassans läkare om att man verkligen är så sjuk att man inte kan arbeta!

Ringa många samtal och argumentera, mitt i all denna kaos som blir när man får besked om elakartad cancer! Få Försäkringskassan att begripa något så enkelt: det finns ingen möjlighet att hinna (och orka) arbeta, om man måste åka miltals för strålning och behandling varje dag en längre tid. Och som grädde på moset betalas ingen sjukersättning ut förrän detta gått igenom (om det nu gör det) och då är frågan: vad ska man leva av? Söka socialbidrag, eller?

Det måste bli en ändring på denna människoovärdiga behandling och misstänksamhet från denna lag som nuvarande politiker har stiftat!

Det räcker inte med att man har sjukdomen bekräftad av specialiserade läkare, utan man måste nog hota med att ta livet av sig... Då blir man kanske sjukskriven!

Elisabeth Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons