Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om man ändå vore nolltaxerare

Nej, man skulle ha varit nolltaxerare. Då hade man haft sin fina motorbåt i miljonklassen och huset på Rivieran, den stora fina fjällstugan i ett attraktivt vinterparadis.

Annons

Det är ansvarsfullt att vara pensionär med den här regeringen. Vi har fått förtroendet att på allvar vara med och rädda landets ekonomi, tänk va´. Den regering som i dag styr landet "det nya moderata arbetarpartiet" med sina allierade har på denna korta tid, nästan en mandatperiod, låtit landets kassakista länsas ungefär som ett timglas låter sanden rinna ur. De som skulle kunna vara med i denna stödinsamling för att rädda Sverige ur krisen är dessa nolltaxerare, som med smarta jurister lyckas undanhålla staten enorma belopp. Men dessa håller Reinfeldt och co om ryggen.

Under förra valkampanjen lovade det nya arbetarpartiet att nu skulle arbetslösheten bekämpas och utanförskapet skulle utraderas. Men det blev tvärtom, ännu fler har mist sina arbeten och ungdomen som skulle in i produktionen går fortfarande utan inkomst. Företagen flyr landet på grund av höga skatter, arbetsgivaravgifter samt andra utgifter. Facken gör också sitt för att företagen flyr landet genom att pressa fram löneökningar oavsett om det finns utrymme för det. I slutändan så blir det inte mer i plånboken för löntagaren i och med att det är så många som ska vara med och sno åt sig av ökningen, det är höjda hyror, affärerna höjer sina priser, ja i princip allt ökar i samma takt. Men företaget kan inte göra likadant, höja sitt pris för produkten, för då kan en konkurrent sälja samma vara billigare och då är ekorrhjulet i full gång.

Nej, man skulle ha varit nolltaxerare. Då hade man haft sin fina motorbåt i miljonklassen och huset på Rivieran, den stora fina fjällstugan i ett attraktivt vinterparadis. Det hade inte Reinfeldt brytt sig om, han vet var han ska ta pengarna, det ser vi nu. Tack så hemskt mycket.

L.B.J-sson, Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons