Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okunskap och låg nivå i debatt om Förvaltningshuset

Läser, med lika delar olust och trötthet, rapporten från kommunstyrelsens senaste sammanträde i Ljusdal, där Förvaltningshusets ombyggnad diskuteras, skriver Vibeke Sjögren, Ljusdal.

Annons

Till er som vill att det ska vara som förut, skaffa er kunskap och lyssna på dem som har drivit verksamhet där! Om rapporteringen är korrekt andas debatten, eller kanske bristen på debatt, både okunskap och låg nivå. Först och främst är det väl inte en uteservering som är det viktigaste i detta. Det viktiga är synen, på både företagande och kultur.

Debatten borde handla om förutsättningar för att utveckla verksamhet, både kommunal och företagande. Kommunen ska skapa förutsättningar, kratta manegen, så att människor kan driva en utvecklande verksamhet. Oavsett om det sker i kommunal eller privat regi. Lyssna på oss som har drivit café och restaurang i huset. Lokaler måste byta plats. Och ja, då behövs en uteservering. En sal som Ljusdalssalen behöver ej i det soligaste läget.

Men varför är det så tyst kring annan utvecklande verksamhet, kultur och mötesplatser, som kan skapas, om ni har råg i ryggen? Då är inte de pengar det handlar om så mycket, en investering i framtiden. Det är framför allt detta, det här borde handla om. Och då måste lokaler byta plats. 1999 var Ljusdal årets kulturkommun i landet. Varför? Jo, för att kommunen var en föregångare med hur man arbetade med kultur. Lyft kulturen, skaffa er kunskap om kultur och företagares förutsättningar och lyft debatten. För inte finns det väl ett kultur- eller företagarförakt här?

Vibeke Sjögren

Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons