Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökat stöd för våldsdrabbade

Mäns våld mot kvinnor är ett stort problem, också i Sverige, ett av världens mest jämställda länder. Varannan vecka dör en kvinna på grund av dödligt våld, mer än hälften av dem blir dödade av en man som de har eller haft en relation till.

Annons

Moderaterna vill att våldet mot kvinnor ska bekämpas och att stödet till våldsutsatta kvinnor förbättras. Därför har vi, tillsammans med alliansen gjort den mest omfattande satsningen på rättsväsendet i modern tid.

Jämställdhet handlar inte bara om löner och styrelseposter, det handlar också om att människor på lika villkor ska kunna ta del av samhället därför att de känner sig trygga.

Sedan 2006 har alliansen satsat drygt en miljard kronor på olika insatser som bidragit till omfattande förbättringar i kampen mot mäns våld mot kvinnor. Bland annat har 10 000 poliser utbildats inom bemötandet av brottsoffer, larm- och skyddspaket har tilldelats polismyndigheter och så kallade ”rape kit” har tagits fram inom akutsjukvården i syfte att förbättra omhändertagandet av sexualbrottsoffer.

Moderaterna vill att kvinnor och män ska känna sig fria i Sverige och tror att tryggheten är nödvändig för att vi ska kunna vara jämställda. Nu vill vi fortsätta arbetet med att bekämpa våldet mot kvinnor. Vi vill se över straffen för sexualbrott, kriminalisera förföljelse av annan person och fortsätta verka för synliga poliser.

Ziita Eriksson

ordförande Moderatkvinnorna Gävleborgs län och riksdagskandidat

Lena Andersson

vice ordförande Moderatkvinnorna Gävleborgs län

Lena Franksson

ordförande Moderaterna Ockelbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons