Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offensivt demokratiarbete

Hudiksvalls socialdemokrater har en lång tradition av att arbeta offensivt med demokratiutveckling.Vi var tidigt ute med kommundelsnämnder och behöll dem längre än många andra.

Annons

Hudiksvalls socialdemokrater har en lång tradition av att arbeta offensivt med demokratiutveckling.

Vi var tidigt ute med kommundelsnämnder och behöll dem längre än många andra. Vi lanserade Svågadalsnämnden, som är Sveriges enda partiopolitiska nämnd. S-politiker turnerade runt till samtliga tätorter och diskuterade översiktsplanen. Även ordförandena och nämndsledamöter har varit ute på otroligt många öppna möten angående olika struktur förändringar. Där har allmänheten möjlighet att presentera sina åsikter.

Vi har tillsatt en lokal demokratiberedning under kommunfullmäktige där kommunfullmäktiges presidium och samtliga gruppledare ingår. Kommunfullmäktiges ordförande leder det arbetet. Kommunstyrelsens ordförande sitter också ordförande på Sveriges kommuner och landstings nationella demokratiberedning.

Vi har under några år arbetat med medborgarråd, öppna nämndsmöten och öppna kommunstyrelsemöten förutom vid sekretessärenden och ärenden där medborgares namn nämns. Vi har anställt en person på heltid som sedan två år arbetar med demokratifrågor. Just nu diskuterar vi medborgarkonsultationer vilket innebär att inför beslut om budget, skola och så vidare ska medborgarna ges möjlighet att vara med och diskutera.

Att skapa forum och mötesplatser för demokratin är en av våra främsta uppgifter. Varje medborgare har ett ansvar att bidra till det demokratiska arbetet.

Det finns alltid mer att göra när det gäller demokrati. Vi, liksom kommunstyrelsens ordförande, vill fortsätta utveckla de demokratiska formerna.

Majvor Westberg Jönsson (S)

kommunalråd

Siw Karlsson (S)

gruppledare

Kerstin Rask (S)

ledamot kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons