Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obehagligt innehåll i ägget

Apropå valutgången, och analysen av hur partierna valde att paketera sina budskap, har jag kommit att tänka på hur både Nya Moderaterna och Sverigedemokraternas budskap var förpackade i valrörelsen. Likheten med ett Kinderägg är slående.

Annons

Ett Kinderägg består av ett yttre äggskal av söt och god choklad, och invändigt en överraskning i form av en leksak innesluten i en kapsel av plast. Likheten ligger i att Moderaternas söta och goda Kinderäggskal består av att partiet påstår sig vara det enda arbetarpartiet som värnar om alla människors likhet.

Det ska kännas behagligt och välsmakande att mumsa i sig det skalet. Det får inte finnas minsta bismak. Under skalet ska finnas ett lockande innehåll . Men i de moderata Kinderäggen har nu påträffats överraskningar som inte är så trevliga. Bland annat har nya regler om att sjuka med dödlig cancer och kroniskt allvarligt sjuka skall tvingas ut på arbetsmarknaden. Trots att de är helt arbetsoförmögna genom sin sjukdom. Det kan inte vara trevligt att hitta sådana överraskningar.

Sverigedemokratternas Kinderägg har ungefär samma smak på chokladskalet. Välstilade riksdagskandidater som slutat upp att säga heil och som har en vacker blomma som partisymbol. Hur trevligt och välsmakande som helst.

Vem köper inte ett ägg med ett så välsmakande skal? Men om Moderaterna bara ibland håller hemligt vad deras Kinderägg innehåller så vill SD att äggets innehåll deras absolut inte får avslöjas. Det kommer därför att bli verkliga överraskningar för den som öppnar ett Kinderägg från SD. Det kan innehålla verkligt obehagliga saker.

De gamla hederliga Kinderäggen, som finns att köpa i butikerna, har en varningstext där tillverkaren varnar för att innehållet kan åstadkomma skador, och att det finns risk för att innehållet kan fastna i halsen. Borde det inte finnas en varningstext beträffande politiska partiers Kinderägg, att de kan innehåller saker som kan fastna i halsen?

Andy Pallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons