Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obehaglig människosyn

Det är ju rent löjeväckande att höra olika individer inom högerregeringen uttala sig om fas 3.

Annons

Med hånleenden och insinuationer påstår man att det inte bara är utbildning som behövs, utan man hör att undermeningen är att det är något fel personer som befinner sig i fas 3.

Jag känner många som är i fas 3 och jag måste säga att de verkar betydligt intelligentare och trevligare än de högerpolitiker man hör och ser i media. Nej, hela den här cirkusen har sin grund i en människosyn som gränsar till fascism tycker jag, det är den starkes rätt att ta för sig och sparka på dem som redan ligger. Man lindar in sitt budskap så att det ska låta människovänligt och att man bryr sig om de svaga. Man använder ord som "utanförskap" vilket är ett ord jag avskyr, och man får det att låta som om man infört de olika arbetsmarknadsprogrammen för de arbetslösas bästa. I själva verket beror ju alla försämringar i de sociala nätverken på att det enda överskuggande målet för högerregeringen varit att sänka skatten för hög och medelinkomsttagarna, vilka ju har råd att betala tycker man.

Sedan är det ju viktigt tydligen, att människor som har arbetat i 30–40 år inte ligger hemma och latar sig utan är i "meningsfulla" åtgärder som de i fas 3, för det vore väl det värsta för en sur högerpolitiker om arbetslösa mådde bra.

SEB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons