Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt skolår nya problem

Hoppas nu att Östra högstadiet har fått en mer engagerad personal? Jag har ringt de senaste tre åren och påpekat brister om att man som elev på er skola "inte" har rätt att parkera cyklar och mopeder på vår gård.

Annons

Hoppas nu att Östra högstadiet har fått en mer engagerad personal? Jag har ringt de senaste tre åren och påpekat brister om att man som elev på er skola "inte" har rätt att parkera cyklar och mopeder på vår gård och att de inte heller är välkomna att tjuvröka och dessutom lämna fimpar och annat skräp efter sig.

Hoppas nu att ni inom skolan tar hand om detta problem seriöst och talar med både föräldrar och elever om vad vi anser störande.

Vi som bor i kvarteret Seglet vill inte ha hyreshöjning på grund av att era elever stökar till. Men som alla vet ger alla oförutsedda utgifter som drabbar oss en högre månadshyra.

"Vi" hyresgäster är inte villiga att ta den kostnaden! Se nu upp till ert motto att ni skall lära ut etik och moral. Så kanske eleverna lär sig att skilja på "mitt" eller "ditt".

Tobbe

vice värd

 

Östra skolan svarar: Till boende i kvarteret Seglet vill jag meddela att personalen på Östra skolan är både kompetent och engagerad och har så varit sedan länge. Om det vore det enda som krävdes för att förhindra tobaksanvändning så skulle det inte finnas en enda ung rökare i Östra stadsdelen. Vi hjälps åt att informera föräldrar och jaga rökande elever på raster, men rökning är på flera sätt ett samhällsproblem och som sådant måste också alla ta ansvar för det. Det finns alltför många vuxna som förser minderåriga med cigaretter och det kan inte skolan på egen hand förhindra.

Till skolan tar sig många elever med cykel, moped eller till fots. De allra flesta parkerar prydligt på skolans parkeringsplatser. Det är svårt för oss att veta om någon parkerat sin moped ett kvarter bort. Ett tips är att ringa polisen om man plötsligt upptäcker att gården förvandlats till mopedparkering. Kan det vara så att mopeden inte är helt laglig och att man helst håller den gömd under skoltid? Ett enda polistillslag skulle då snabbt göra gården till en mindre attraktiv parkeringsplats.

Du likställer ett nytt skolår med nya problem. Du talar om era elever och vår gård samt vikten av att skilja på mitt och ditt. Det du tycks glömma är att våra elever är barn och barnbarn till oss som bor i Hudiksvall. Kanske till och med till någon i kvarteret Seglet. Dessa ungdomar är vår framtid och det är vårt gemensamma ansvar att ta hand om dem. Ju bättre vi behandlar våra ungdomar, desto bättre kommer vårt samhälle att bli. Så i stället för att se till problemen med ett nytt läsår, tänk på alla möjligheter det kan ge.

Ulrika Westin

rektor Östra skolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons