Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt ledarskap i Landstinget Gävleborg

Hälso- och sjukvården i Sverige har ett gott internationellt anseende och högt förtroende bland medborgare och patienter. Av och till blir dock problem och missförhållanden skärskådade i offentligheten. Infektionsrisker i vårdmiljöer, felbehandlingar och orimliga väntetider kan ibland drabba patienter och medborgare.

Annons

Enskilda vårdgivare, olika professioner och grupper inom vården liksom tjänstemän har ett givet ansvar för den verksamhet som bedrivs inom hälso- och sjukvården.

Men ytterst vilar ändå ansvaret för att denna verksamhet bedrivs tryggt, säkert och med god kvalitet, på det politiska ledarskapet. Inom den verksamhet som bedrivs i vårt landsting har allvarliga problem påvisats utifrån tillkortakommanden hos en enskild vårdgivare, men Landstinget Gävleborg får också låga betyg i de jämförelser som genomförs i förhållandet mellan olika landsting i Sverige.

Som vi tidigare uttalat vilar ansvaret för vår verksamhet ytterst på den politiska ledningen i landstinget Gävleborg. I vårt landsting har majoriteten alltid varit ett tungrott och auktoritärt vänsterstyre med Socialdemokraterna som den dominerande kraften. Vi vill hävda att dålig sjukvård i Gävleborg kan kopplas till detta auktoritära och repressiva vänsterstyre i landstinget.

Vi representanter för partier i Samverkan Gävleborg anser att det behövs en förändring och ett nytt politiskt ledarskap för att utveckla verksamheten i landstinget Gävleborg. Vi vill stärka kvaliteten i vården och bygga effektiva vårdmiljöer.

Det nya ledarskapet ska uttryckas utifrån ett lyssnande ledarskap där initiativ till förändring ska vara väl förankrade i den verklighet där de nya ideerna ska bli genomförda. Enligt vår mening uttrycker det traditionella vänsterstyret i landstinget Gävleborg ett auktoritärt och centralistiska tankesätt fjärran från moderna uppfattningar om innehåll i det politiska ledarskapet.

Därför behövs förändring, därför behövs ett nytt politiskt ledarskap i landstinget Gävleborg. Landstingsvalet erbjuder dig en möjlighet att välja en nödvändig förändring. Rösta på något av partierna i Samverkan Gävleborg i landstingsvalet 19 september.

Patrik Stenvard (M)

Carina Östansjö (FP)

Stig Zettlin (SVP)

Ingemar Kalén (KD)

Samverkan Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons