Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytorp betyder mycket för Arbråbygden

I 65 år har Nytorp varit en viktig medelpunkt för de gröna näringarna och för utbildning av blivande lantbrukare.

Annons

Elever har kommit från hela landet och många har valt att stanna i Arbrå för gott. Cirka 5 500 elever har utbildat sig och bott i Arbrå genom åren.

Under senare tid när elevantalet ökade har elever hyrt lägenheter i Arbrå. I dag hyrs 16 lägenheter ut av Bollnäs Bostäder till elever i årskurs 3. Som mest har det varit cirka 130 elever på skolan. Dessa elever äter, handlar och bor i Arbrå. Utan dem blir det kännbart för all service såsom handel, pizzerior, kiosk med mera och Bollnäs Bostäder mister minst en halv miljon per år i hyresintäkter.

Nytorp har ett 30-tal fast anställda samt även ett flertal timanställda. 30–40 arbetstillfällen i vår bygd har mycket stor betydelse. Dessa arbetstillfällen får man inte bortse ifrån vid beslut om ny ägare och framtiden på Nytorp.

Vi oroar oss för den höga arbetslösheten och menar att det är viktigt att värna om de arbetstillfällen vi har!

I Arbrå centerrörelse ser vi att potentialen för utveckling är stor i Arbråbygden men då krävs politiska beslut som stödjer detta. Nuvarande servicenivå får inte minska ytterligare.

De olika alternativen måste värderas grundligt och vi kräver att det görs en ordentlig analys på vilka effekterna blir för Arbråbygden innan en försäljning av Nytorp sker.

Arbrå Centerrörelse

genom Lars-Göran Larsson, sekreterare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons